Vuoden maahanmuuttanut yrittäjä 2020

BNA Flonel Oy

Perustaja
Ioan
Canta

Yrityksen perustamisvuosi

2015

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Kiinteistöjen siivous

Tarina ja vastuullinen tapa toimia toivat voiton Ioan Cantalle

Romanialastaustainen Ioan Canta yrityksestä BNA Flonel valittiin vuoden 2020 voittajaksi. Tuomaristo oli erityisen vaikuttunut siitä, että Canta on tehnyt pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi töitä kasvattaakseen yritystään kotisiivouksesta kattamaan toimistosiivoukset, rakennussiivoukset, loppusiivoukset sekä työpohjaiset rakennusurakoinnit, rakennussuojaukset sekä henkilöstövuokrauksen. Yritys on tehnyt kannattavaa kasvua ja tulosta kautta linjan. Työntekijöitä on 45.

Yrityksen työntekijät ovat viihtyneet töissä pitkään, ja Canta panostaa yhteiskuntavastuulliseen toimintaan muun muassa tukemalla Invalidiliiton työtä vammaisten lasten ja heidän perheidensä hyväksi sekä tukemalla syöpätutkimusta.

Canta on joutunut ennakkoluulojen kohteeksi romanialaisen taustansa vuoksi, ja joutunut sen vuoksi tekemään tuplasti töitä kasvattaakseen yritystään ja rakentaakseen luottamusta asiakkaisiin. Tuomaristo koki, että Cantan tarina, asenne, liiketoimintastrategia ja vastuullinen toiminta ansaitsevat tulla huomioiduksi viiden tuhannen euron pääpalkinnolla ja Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020-tittelillä.

Työeläkeyhtiö Elo palkitsi voittajan 5 000 eurolla.