Ensio Hartikainen
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2021

E. Hartikainen Oy

Perustaja
Ensio
Hartikainen
Toimitusjohtaja
Arto
Hartikainen

Yrityksen perustamisvuosi

1965

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Rakennuspaikan valmistelutyöt

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Maanrakennuksesta ja autokaupasta vahva kivijalka 

Maanrakennusurakointi ja autokauppa ovat luoneet joensuulaiselle E. Hartikaiselle tukevan kivijalan. Yrityksellä on maanrakennusurakoita ympäri Suomea, niissä on erikoistuttu kaivostoimintaan. Toinen kivijalka, autoliikkeet puolestaan sijaitsevat Itä-Suomessa ja Kainuussa. 

E. Hartikainen ei ole lähtenyt rönsyilemään, vaan on keskittynyt omiin voimavaroihinsa ja vahvuuksiinsa. Luvut puhuvat puolestaan: yrityksen liikevaihto on vuosittain yli 200 miljoonaa euroa   

– Kaiken a ja o on jatkuvuus. Ensin luodaan hyvät suhteet asiakkaisiin, että tiedämme, mitä he oikeasti haluavat. Sen jälkeen voimme yhdessä kehittää toimintaa, joka tuo kasvua, sanoo toimitusjohtaja Arto Hartikainen. 

E. Hartikaisen historia ulottuu 1960-luvulle. Ensio Hartikainen aloitti yrittäjänä tehden peltotöitä ja raivaamalla metsäteitä. Rahat olivat koko ajan tiukilla.  

– Piti ryhtyä yrittäjäksi, kun en pärjännyt kenenkään muun töissä. Kovalla työllä ja sisulla toiminta pikkuhiljaa laajeni, mutta vaikeaa se oli. Autopuoli tuli mukaan 80-luvulla, kun muutin Joensuuhun, Ensio Hartikainen muistelee.  

Nyt 80-vuotias Ensio Hartikainen on edelleen yrityksen hallituksen puheenjohtaja, mutta vetäytymässä vähitellen pois vastuutehtävistä.