Henry Backlund ja Suvi Markko
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2021

Dermoshop Oy

Perustaja
Henry
Backlund
Toimitusjohtaja
Suvi
Markko

Yrityksen perustamisvuosi

1983

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Hajuvesien ja kosmetiikan tukkukauppa

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Dermoshop on verkkokaupan uranuurtaja 

Ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteisiin erikoistunut Dermoshop on onnistunut toteuttamaan kaksi saavutusta, joista moni yritys voi olla kateellinen: menestyvä verkkokauppa sekä tunnettu kuluttajabrändi.  

Ensimmäinen Dermoshopin verkkokauppa lanseerattiin jo 25 vuotta sitten. Tuolloin harvalla yrityksellä oli edes omia verkkosivuja.  

Alussa verkkokauppa ei ollut mikään menestystarina. Katalogit ja puhelinmyynti olivat tehokkaimmat myyntikanavat. Strateginen päätös verkkokaupasta syntyi vain viisi vuotta lanseerauksen jälkeen.  

Alun perin Dermoshopin tuotteet oli tarkoitettu sairaaloiden ammattikäyttöön, mutta suunta muuttui nopeasti. Sairaalahenkilökunta halusi ostaa hyväksi kokemansa tuotteet omaan käyttöön.  

– Suurin muutos on tapahtunut siinä, kuinka paljon yritys on kasvanut. Meillä työskentelee nykyään lähes sata henkilöä. Se on vaatinut itseltänikin muutosta. Kolme vuotta sitten siirryin hallituksen puheenjohtajaksi, perustaja Henry Backlund kertoo. 

Verkkokaupan valikoimista löytyy nykyään yli 400 eri tuotetta. Dermoshopilla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä. Dermoshopin pääkonttori sijaitsee Unescon maailmanperintöalueella Pohjanmaan Korsnäsissä, missä sijaitsee myös yhtiön uusi saippuatehdas.