Valokuvaaja Esa Siltaloppi
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2019

Merima Oy

Toimitusjohtaja, Perustaja
Mauri
Mäkiranta
Perustaja
Timo
Nisonen

Yrityksen perustamisvuosi

1987

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Risteilijöiden sisustusten valmistaminen

Vahvasti erikoistunut Merima tekee maailmanluokan työtä

Merima on laivanrakennusalalla toimiva, vahvasti erikoistunut perheyritys, joka tekee maailmanluokan työtä risteilijöiden sisustamisessa. Omassa tuotannossa valmistuu noin 20 prosenttia laivateollisuudelle tehtävistä töistä ja loput tilataan alihankkijoilta. Työntekijöitä on 120, mutta välillisesti projektit työllistävät noin 600–700 ihmistä.

Perustaja Mauri Mäkiranta kertoo, että vaikka yritys on ollut alalla 32 vuotta, koko ajan pitää kuitenkin pystyä osoittamaan osaaminen sekä hinnallisesti että aikataulullisesti. 

Mikko Mäkiranta on ottamassa operatiivista vastuuta yhtiön luotsaamisesta yhdessä siskonsa Minna Mäkiranta-Blythin kanssa. Mauri Mäkiranta jatkaa hallituksen puheenjohtajan roolissa. Sisarusten tarkoitus on skaalata liiketoimintaa isommaksi.

– Yli 600 projektia on viety maaliin, ja minun huippuhetkeni on joka ikisen laivan valmistuminen. Yrittäjyydessäni on ollut 150 laivan verran huippuhetkiä, Mauri Mäkiranta summaa.

– Uuden ajan laivanrakentajien pitää olla tehokkaita ja innovatiivisia, olemme ylpeitä perheyrityksen tekemästä työstä, Minna Mäkiranta-Blyth sanoo.

Valokuva Esa Siltaloppi