Valokuvaaja Esa Siltaloppi
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2018

Nordic Business Group

Toimitusjohtaja, Perustaja
Jyri
Lindén
Perustaja
Hans-Peter
Siefen

Yrityksen perustamisvuosi

2008

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

seminaarien ja yritysvalmennus asunto- ja kiinteistökauppa

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Planeetta jätettävä paremmassa kunnossa tuleville polville

Perustelut: ”On luotu hieno kansainvälinen konsepti, joka on laajentunut ja menestynyt. Se houkuttelee esiintyjiksi jopa presidenttejä. Yrittäjän rohkeus uskaltaa ja tehdä. Taloudellisesti kannattava tapahtuma erityisestä ideasta, joka herättää huomiota koko maailmasta. Luo uutta yrityskulttuuria ja asennetta, mistä on hyötyä koko Suomelle.” 

Vuonna 2008 Jyri Lindén ja Hans-Peter Siefen perustivat Visionum Oy:n vuokraamaan jyväskyläläisen Schaumannin linnaa toimistohotelliksi. Liiketoimintasuunnitelmaan oli myös merkitty yritysvalmennus. Se käynnistyi puoliksi sattumalta: Siefen oli joutunut sairaalaan lasketteluonnettomuuden takia, joten hänellä oli runsaasti aikaa suunnitella seminaaribisnestä. Ensimmäinen seminaari järjestettiin Schaumannin linnassa 2009. Liput maksoivat 10 euroa ja paikalla 80 kuulijaa. Tuoleja tilaisuuteen kerättiin ystäviltä. Seuraavana vuonna yleisöä oli jo 700. 

Vuonna 2011 teema oli vastuullisuus. Siefen keksi kutsua puhujaksi Yhdysvaltain entisen varapresidentin Al Goren. 

— Soitimme hänen toimistoonsa heti seuraavana päivänä, se oli ensimmäinen kansainvälinen työpuheluni, Siefen muistelee.

Nykyään seminaari pidetään Helsingin Messukeskuksessa, puhujat ovat megatähtiä ja yritys on laajentanut Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan sekä virtuaalisesti: tänä vuonna sitä seuraa verkkoyhteyden kautta 20 000 ihmistä. 

Visonum Oy on nykyisin Nordic Business Group Oy. Kiinteistöliiketoimintaa tehdään tytäryhtiö Nordic Business Investments Oy:n kautta ja seminaariliiketoiminta Nordic Business Forum Oy:n kautta.

Yrittäjät ajattelevat ylisukupolvisesti - planeetta halutaan jättää tuleville polville paremmassa kunnossa. Lindén harkitsi vielä parikymppisenä yhteiskuntapolitiikkaa, mutta valitsi yrittäjyyden.
 
— Onneksi, yrittäjänä voin vaikuttaa asioihin paljon enemmän. Kun meillä on kymmeniä tuhansia kuulijoita paikan päällä ja verkkoyhteyden päässä, on meillä hyvä tilaisuus levittää tärkeitä ajatuksia ja oppeja.
 

Valokuva Esa Siltaloppi