Valokuvaaja Esa Siltaloppi
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2018

Lyyti Oy

Toimitusjohtaja, Perustaja
Petri
Hollmén

Yrityksen perustamisvuosi

2007

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Yritysidea syntyi oman ongelman ratkaisemisesta

Perustelut: ”Hyvin menestynyttä digitalisoitua palveluliiketoimintaa. Tehtävänä on ratkaista asiakkaan ongelmia. Asiakkaat ja henkilökunta pitkäaikaisia. Yksi suunnannäyttäjistä alallaan.”

Lyyti mahdollistaa asiakkaille verkkopalveluina kutsut, tapahtumasivut, ilmoittautumiset, osallistumistietojen hallinnan, maksut ja lipunmyynnin.

Yritysidea syntyi oman ongelman ratkaisemisesta. Petri Hollmén toimi markkinointipäällikkönä matkailualalla ja sai yllättäen sähköpostiinsa 2 000 ilmoittautumista tilaisuuteen, johon mahtui vain 50 ihmistä. Tästä alkoi kahden viikon mittainen katastrofi, eikä verkosta löytynyt valmista työkalua ongelman ratkomiseen. Silloin lähti Lyyti kirjoittamaan ja syntyi yritys.

Verkkopohjaisesta ilmoittautumisjärjestelmästä on reilussa vuosikymmenessä kehittynyt myynnin ja markkinoinnin ekosysteemiin tärkeä osa. Sen avulla voidaan hallita liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämisessä tarvittavaa tietoa.

— Palvelumme kautta järjestettiin viime vuonna yli 75 000 tapahtumaa ja hallinnoimme 10 miljoonan ihmisen dataa, toimitusjohtaja Hollmén kertoo.

EU:n tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n edellyttämät valmistelut veivät Lyytin historiansa suurimpaan hankkeeseen.

— Investoimme hankkeeseen yli 500 000 euroa ja urakkaa teki viiden hengen tiimi yhdeksän kuukautta päätyönään. Me olemme ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaan, Hollmén summaa urakan.

Kymmenen prosenttia Lyytin liikevaihdosta tulee kansainvälisiltä markkinoilta, Ruotsista, muista Pohjoismaista ja Saksasta. Tavoite on nousta yritysten tapahtumanhallinnan markkinajohtajaksi Euroopassa.

Strategiaksi on valittu myynnin ja markkinoinnin ekosysteemeihin integroituminen.

— Ideana on, ettei arvokkain data jäisi hyödyntämättä, Hollmén tiivistää.

 

Valokuva Esa Siltaloppi