Valokuvaaja Esa Siltaloppi
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2018

Finnfoam Oy

Perustaja
Jorma J.
Nieminen
Toimitusjohtaja
Henri
Nieminen

Yrityksen perustamisvuosi

1982

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Rakennusteollisuus

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Työllistäminen tuntuu yrittäjistä hienolta

Perustelut: ”Kokemusta, uudistamista. Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys korostuvat. Ottavat lämmön talteen hukkalämpöä talteen ja käytetään siellä, missä tarvitaan, esimerkiksi varastoissa. Uusiutuva energian käyttöä kaikessa tuotannossaan. Vastuu ulottuu myös ympäristötekoihin.”

Vuonna 1971 Jorma J. Nieminen oli töissä putkikaupassa, jossa oli styrox-putkieristeitä. 

— Ajattelin, että eristeitä voisi tehdä itse ja näin ollen ryhdyinkin teettämään niitä. Sitten löytyi kaupparatsu, joka otti meidän tuotteet valikoimiinsa, ja siitä se sitten alkoi, yrityksen perustaja Jorma Nieminen muistelee yrittäjyytensä alkutaivalta.

— Nykyään mukana on hiilidioksidiponneainetta. Joku voisi sanoa, että myymme ilmaa, mutta kyllä se on toisin päin. Ilman saa kaupanpäällisenä ja muoviraaka-aine on se, mikä maksaa, sanoo Finnfoam Oy:n toimitusjohtaja Henri Nieminen.

Salolaisella perheyrityksellä on tuotantolaitoksia Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa ja Espanjassa. Vuoden alussa yhtiö osti Styroplastin. Kaupalla Finnfoam vahvistaa kasvuaan ja puolustaa samalla lämmöneristeiden tuotannon säilymistä kotimaassa.

— Viimeiset kymmenen vuotta kasvu on ollut 18–19 prosenttia. Investoinnit on tehty niin, että samaa tahtia pystytään jatkamaan ainakin kolmen vuoden ajan, liki 20 prosentin kasvu-uralla, hän jatkaa.

Yrityksellä on myös asunto- ja kiinteistösijoittamista sekä rakentamista. 
Työllistäminen tuntuu yrittäjistä hienolta. Finnfoamilla viihdytään ja voidaan hyvin: sairauspoissaoloprosentti on 1,1.

— Kun nostimme konkurssiin menneen Takoman uutta tuotantoa, niin sanoin, että 30 työpaikkaa saadaan kyllä järjestymään, mutta enempää en uskaltanut luvata. Nyt kiinteistö ja koneet ovat olleet vähän yli vuoden käytössä ja töissä on yhteensä 86 ihmistä, Jorma Nieminen kertoo.

 

Valokuva Esa Siltaloppi