Valokuvaaja Esa Siltaloppi
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2018

Elcoline Group Oy

Omistaja
Jouko
Juvonen
Omistaja
Jere
Räisänen

Yrityksen perustamisvuosi

2002

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Metalliteollisuus meriteollisuus petrokemianteollisuus kemianteollisuus kaivosteollisuus energiantuotanto ydinvoima

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

”Yhteistyöllä ja hyvällä tiimillä melkein mikä tahansa on mahdollista”

Perustelut: ”Huikea kasvu- ja kehittymistarina, samalla yrittäjien aikuistumistarina. Perustettu kommandiittiyhtiönä, koska ei ollut varaa osakepääomaan. Ison asiakkaan menestys johti yrityksen voimakkaaseen uudistamiseen. Johtamiseen on voimakkaasti panostettu. Kasvanut pienestä osaksi isoa kansainvälistä teollisuutta. Yrittäjillä vahva alueellinen rooli.” 

Varkautelainen Elcoline Group syntyi vuonna 2002, kun parikymppiset Jere Räisänen ja Jouko Juvonen päättivät perustaa sähköalan yrityksen työllistääkseen itsensä. Rahaa osakeyhtiön perustamiseen ei ollut, kommandiittiyhtiöllä aloitettiin. 

Nykyään se on lähes 200 työntekijää työllistävä yritys, joka tarjoaa sähkö- ja automaatiopalveluiden lisäksi mekaanista asennusta, laiteasennuksia, luokkahitsauksia ja lvi-töitä. Lisäksi huolletaan ja asennetaan IoT-laitteita. Töitä tehdään ydinvoimaloissa, öljynjalostamoissa, metsä-, meri-, metalli- ja kemianteollisuudessa sekä kaivoksilla. 

— Asiakkaat haluavat ostaa kokonaisvaltaista palvelua, esimerkiksi kokonaisen teollisuuslaitoksen kunnossapidon, Räisänen sanoo.

Vaikka päämarkkina on Suomessa, lähtee Elcolinen työntekijöitä jatkuvasti ympäri maailmaa tekemään erilaisia operaatioita.

— Tärkein oivallukseni yrittäjänä on ollut se, että yhteistyöllä ja hyvällä tiimillä melkein mikä tahansa on mahdollista. Yrityksen kasvutarina ei ole pelkästään yhtiön tarina, vaan sen kaikkien työntekijöiden, Räisänen sanoo.
 
Paitsi asiakkaiden, myös työntekijöiden tyytyväisyys on tärkeää, ja sitä myös mitataan.

— Monesti johtoryhmässä voi jäädä liian kauas etulinjan henkilöistä, jotka asiakkaan kohtaavat. Siellähän se kaikkein tärkein työ tehdään. Johdon tehtävä on raivata esteet laadukkaan palvelun tuottamisen tieltä, Jouko Juvonen sanoo.

 

Valokuva Esa Siltaloppi