Valokuvaaja Esa Siltaloppi
Valtakunnallinen yrittäjäpalkittu 2017

Finn Spring Oy

Finn Spring nousu lähdevesipohjaisten juomien markkinajohtajaksi

Toholammilla Pohjanmaalla sijaitseva Finn Spring Oy valmistaa noin 90 prosenttia Suomessa myytävistä lähdevesistä sekä noin neljänneksen kivennäisvesistä. Yritys perustettiin vuonna 1991, kun maanviljelijät Hannu ja Virpi Ali-Haapala miettivät uusia keinoja elättää perheensä. Hannun Lontoossa asuva sisar vinkkasi, että Toholammin lähdevesi maistui paremmalta kuin suurkaupungissa myytävä pullovesi. Rohkealla ja ennakkoluulottomalla asenteella ideasta syntyi kannattavaa liiketoimintaa keskelle ei mitään.

Nyt yritys työllistää 80 työntekijää, kesäkausina enemmän. Omaan SPRING-tuotevalikoimaan kuuluu lähdeveden lisäksi muun muassa kivennäisvesiä, makuvesiä, alkoholittomia siiderijuomia ja alkoholitonta olutta. Lisäksi valmistetaan kauppaketjujen omien merkkien juomia. Tärkeimmät markkinat ovat kotimaassa, ja vientiä on muun muassa Etelä-Koreaan, Saksaan, Arabiemiraateihin ja Kiinaan. Tuotantolaitoksia on kaksi Suomessa ja lisäksi tytäryhtiö Ruotsissa.

Finn Springissä henkilöstö saa vastuuta: työntekijät osallistuvat aktiivisesti yrityksen kehittämiseen.

 

Valokuvaaja Esa Siltaloppi