Valokuvaaja  Petteri Kivimäki
Valtakunnallinen – Yksinyrittäjä 2019

Redanredan Oy

Digiajan Kylli-täti Linda Saukko-Rauta kuvittaa omaleimaisella tyylillään

Omaleimaisella tyylillä ja persoonalla toimiva livekuvittaja on saanut vahvan jalansijan alan ammattitaitoisena tekijänä. Asema on saavutettu ainutlaatuisella kyvyllä pureutua eri alojen sisältöihin, tiivistää ja löytää monimutkaisistakin jutuista olennainen ydin.

Sarjakuvien piirtelystä lähtenyt toiminta on vuosien saatossa kasvanut monipuoliseksi palvelutarjonnaksi. Eräänlaisena digiajan Kylli-tätinä profiloitunut Linda Saukko-Ranta on livekuvittamisen pioneereja Suomessa. Yritystoiminta on laajentunut livekuvittamisesta piirrosvideoihin ja strategisiin kuvituksiin.   

Asema on saavutettu rakentamalla hienosti erottuva henkilöbrändi. Saukko-Raudalla on erinomainen kyky pureutua eri alojen sisältöihin, tiivistää ja löytää monimutkaisistakin jutuista ns. punainen lanka. Tällä tavoin olennainen jalostuu ja tiivistyy kuvaksi tai sarjaksi kuvia. Lopullinen muoto auttaa hahmottamaan laajankin kokonaisuuden. Referenssilista on kasvanut tätä nykyä laajaksi ja vaikuttavaksi sekä livekuvituskeikat ulkomaille ovat myös tulleet mukaan kuvioon.

Saukko-Rauta yhdistää yrittäjänä hienosti kaikkea aiemmin oppimaansa. Aiemmin kieltenopettajana sekä verkkopedagogiikan suunnittelijana työskennellyt nainen hyödyntää menestyksekkäällä tavalla osaamistaan. Aikaansaavana naisena hän on onnistunut yhdistämään myös perhe-elämän sekä vauhdikkaan yksinyrittäjän arkensa.    

Valokuva Petteri Kivimäki