Valokuvaaja Meeri Utti
Valtakunnallinen – Yksinyrittäjä 2019

JSM Consulting Oy

Toimitusjohtaja, Perustaja, Omistaja
Jaakko
Marin

Yrityksen perustamisvuosi

2011

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

IT-palvelujohtamisen konsultointi ja valmennus

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Jaakko Marin JSM Consulting Oy:stä kilpailee menestyksekkäästi kansainvälisten konsulttijättien kanssa

Onnistunut saavuttamaan omalla alallaan aseman, jolla se pystyy yhden miehen yrityksenä kilpailemaan kansainvälisiä jättejä vastaan onnistuneesti. Menestyksen salaisuus on korkea tietotaito ja osaaminen haastavissa palvelujohtamisen asioissa sekä kyky auttaa organisaatioita modernin palvelujohtamisen haasteissa.

JSM Consulting Oy on erinomainen esimerkki äärimmäisestä differoitumisstrategiasta. IT-palvelujohtamisen osaamisala on hyvin nuori ja varsin heikosti tunnettu, vaikka sen tuloksia hyödyntää jokainen ihminen toimivimpina IT-palveluina.

JSM on saavuttanut toisena yrityksenä Suomessa korkeimman tason akreditoinnin IT-palvelujohtamisen sertifiointiin johtavien valmennusten toteuttajana. Konsulttina Jaakko Marin on hankkinut globaaleja sertifiointeja enemmän kuin kukaan toinen henkilö Suomessa. Kaiken kaikkiaan 38 eri sertifiointia varmistaa laaja-alaisen osaamisen alan teemoihin ja rakentaa vahvaa luottamusta asiakkaisiin.   

Erityisen vahvan osaamisen lisäksi yrityksen vahvuus on ketteryys reagoida muuttuviin vaatimuksiin. Toimiala on perinteisesti ollut suurien konsulttifirmojen hallinnassa eikä pieniä yrityksiä ole juurikaan näkynyt. JSM:ltä löytyy niin vankkaa osaamista, että isotkin pörssiyritykset kuuluvat asiakkaiden joukkoon. Tähän on päästy pitkäjänteisellä työllä ja panostamalla omaan erityisalaan ja sen yksityiskohtiin.

Yrityksen kannattavuus on huipputasolla. Omavaraisuusaste on 82 prosenttia ja liikevoittoprosentti lähes 70 prosenttia. Lukemat ovat kovia, sillä ne ovat parempia kuin 99 prosentilla alan yrityksistä. Yritys kuuluu lisäksi Suomen vahvimmat Platina-tasolle sekä on saavuttanut AAA-luottotason jo viitenä vuotena peräkkäin. Bisnoden mukaan tähän yltää vain 0,4 prosenttia suomalaisista yrityksistä.

Valokuva Meeri Utti