Vuoden nuori yrittäjä 2020

Darkglass Electronics Oy

Douglas Castro on Vuoden nuori yrittäjä

Lauantaina jaettiin myös Vuoden nuori yrittäjä -palkinnot. Palkinnon mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö. Palkinto on jaettu yleensä Nuorten yrittäjien päätapahtumassa Get Togetherissä, mutta se jouduttiin tänä vuonna perumaan koronakriisin vuoksi. Toisista palkintokategorioista poiketen Vuoden nuori yrittäjä -sarjassa jaetaan ensimmäinen, toinen ja kolmas palkinto.

Darkglass Electronics on löytänyt paikkansa maailmalla

Vuoden nuori yrittäjä 2020 -kilpailussa ensimmäiseksi sijoittuneella Douglas Castrolla, 33, on kaksi menestyvää yritystä, Darkglass Electronics ja Neural DSP Technologies. Helsinkiläinen Darkglass Electornics valmistaa bassopedaaleita sekä muita bassokitaraa varten suunniteltuja laitteita, kuten vahvistimia. Castro on nostanut suomalaisen erikoistuotteen kansainvälisille markkinoille ja löytänyt sopivan markkinaraon maailmalta. Asiakaskuntaan lukeutuu muun muassa sellaiset tunnetut nimet kuin Foo Fighters, Faith No More, Jamiroquai ja Paramore. Yhtiö on kasvanut huimasti viime vuosina ja työllistää kymmeniä ihmisiä.

Raati oli erityisen vaikuttunut Castron hyvin haasteista ja kiehtovasta yrittäjätarinasta, vakuuttavista referensseistä, joihin lukeutui maailmankuuluja artisteja ja siitä, että yritys todella tähtää markkinajohtajuuteen maailman tasolla.