Vuoden nuori yrittäjä 2015

Varusteleka Oy

Vuoden nuori yrittäjä on Varusteleka Oy:n Valtteri Lindholm, 33. Hän on suomalaisen verkkokaupan edelläkävijä. Suomen Yrittäjien järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa toiseksi sijoittui Konesilta Oy:n Ville Kyllönen Kärsämäeltä ja kolmanneksi LTP Logistics Oy:n Matti Tuominen Säkylästä.  Palkinnot jaettiin nuorten yrittäjien Get Together -tapahtumassa Levillä 24.4.2015.

 

Varusteleka Oy on vuonna 2003 perustettu käytetyn ja uuden armeijatavaran verkkokauppaan erikoistunut helsinkiläinen yritys. Vuonna 2014 yritys työllisti 55 henkilöä ja vuonna 2013 sen liikevaihto oli reilut 7,3 miljoonaa euroa. Yrityksellä on myös myymälä Helsingin Konalassa.

Tuomariston mukaan Varusteleka on innovatiivisuudellaan ja yrittäjästä itsestään kumpuavalla tinkimättömällä asenteella noussut kotimaisen verkkokaupan edelläkävijäksi. Yritys on onnistunut omintakeisella sisältömarkkinoinnillaan luomaan internet-ilmiön, joka on tuonut aiemmin rajattua harrastajaryhmää kiinnostaneet tuotteet laajemman kuluttajakunnan tietoisuuteen.


– Emme kauheasti mieti, miten asiat on ennen tehty, vaan teemme niin kuin itse katsomme parhaaksi, Valtteri Lindholm toteaa.


Yritys on laajentamassa verkkokauppatoimintaansa kuluvan vuoden aikana Ruotsiin.


– Haluamme näyttää muille suomalaisille nettikaupoille, että myös kansainvälisesti voi ihan helposti tehdä myyntiä.


Voittopalkinto on Yksityisyrittäjäin Säätiön lahjoittamat 20 000 euroa.

.