Vuoden nuori yrittäjä 2010

Samcom Oy

Vuonna 2005 perustettu Samcom Oy tuottaa Java- ja Microsoft-teknologioihin perustuvia vaativia tietojärjestelmäratkaisuja. Samcom on keskittynyt sähköisten asiointipalveluiden, järjestelmäintegraatioiden ja raportointiratkaisuiden toteutukseen. Teemu Tapper (33) on toinen sen perustajista ja pääomistajista.

Lyhyessä ajassa Samcom Oy on kasvanut merkittäväksi tietojärjestelmätoimittajaksi liikevaihdon ollessa kuluvalla tilikaudella yli 2,5 milj. euroa. Jokaisena toimintavuonna yritys on kasvanut kannattavasti. Se työllistää nykyisin 36 tietojärjestelmäalan ammattilaista.

Menestymisen kulmakiviä ovat osaavien ihmisten rekrytointi, tuotteiden paketointi asiakkaille houkuttelevalla tavalla, aktiivinen myyntityö sekä määrätietoinen panostaminen laadukkaisiin toimituksiin ja aikatauluista kiinni pitämiseen. Lisäksi Samcom on ottanut käyttöön tavoitehintamalliin pohjautuvan projektihinnoittelun, joka on tuonut yritykselle useita tyytyväisiä asiakkaita. Samcomin tavoitteena on alusta pitäen ollut kasvu ja siihen panostaminen.

Teemu Tapperin yrittäjyysuralle lähtemisen syynä oli se, että toteutettavista tietojärjestelmähankkeista pitää aidosti voida olla ylpeä ja annetuista asiakaslupauksista täytyy pitää kiinni.  Hän on ollut aktiivisesti kehittämässä yritykseen toimintatapoja, joilla tietojärjestelmäprojektit saadaan toteutumaan sovitun mukaisesti niin budjetin, aikataulun kuin hankkeen tavoitteiden osalta.

Samcom Oy on osallistunut ns. Osaava-koulutukseen, jossa koko yrityksen toiminnot on käyty läpi. Parhaillaan yrityksen koko johto osallistuu kasvuyrityksille tarkoitettuun Osaava toimitusjohtaja-koulutukseen.

Lisätietoja: www.samcom.fi