Vuoden paikallinen yrittäjä 2019

Tactic Games Oy

Porin Vuoden yritys 2018 on viime vuonna 50 vuotta täyttänyt Tactic Games Oy.

Porin Yrittäjät valitsevat jäsenyritystensä keskuudesta vuosittain Vuoden yrityksen. Valinnan suorittavat ensin jäsenet keskuudestaan ehdottamalla yrityksiä ja sen jälkeen yhdistyksen puheenjohtajisto käy ehdotukset läpi.

Tämän vuoden voittajan perusteluihin kuuluvat pitkän iän lisäksi Tacticin jatkuva viennin kasvu. Yrityksellä on lähes 100 vientimaata ja useita tytäryhtiöitä ympäri Eurooppaa. Yritys on viime vuosien aikana käynyt myös läpi sukupolvenvaihdoksen. Se on merkittävää, sillä Suomessa on valtavasti yrityksiä, joiden lähitulevaisuuteen liittyy nimenomaan sukupolvenvaihdos tai yrityksen myynti.

Tactic Games Oy eli entinen Nelostuote Oy toimii Porin Karjarannassa. Sen omistukseen kuuluu myös mölkkytehdas Konepajanrannassa. Yritys sai alkunsa Heljakan perheen autotallissa vuonna 1967, kun Aarne Heljakka oli hankkinut Amerikasta lisenssit Kimble-pelien valmistukseen. Nykyisin pelejä valmistetaan miljoonittain. Kaikki lautapelit lähtevät maailmalle Porista. Tunnetuimmat brändit Kimblen lisäksi ovat Alias-lautapeli sekä Mölkky. Viime mainitun MM-kisat Tactic toikin Poriin viime elokuussa.

Tactic Games kehittää jatkuvasti uusia lautapelejä ja pelikenttä elää vuosittain. Yritys tekee ja tuottaa lautapelien lisäksi erilaisia pihapelejä, kirjoja sekä pehmoleluja. Hahmoleluista maailmanvalloituksia teki pari vuotta sitten Angry Birds-hahmot. Nyt suosikkipehmoja ovat Lumo Starsit, jotka ovat päätyneet muun muassa Walmart-ketjulle Yhdysvaltoihin.

Kaikkiaan yritys työllistää 155 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 32 miljoonaa euroa.
Tactic Games Oy palkitaan Porin Päivän torijuhlassa 29.9.2018 klo 12 alkaen. Torijuhla on kaikille avoin. Porin Vuoden yritys -palkinnon jakaa Satakieli-lavalla Porin Yrittäjät ry. yhdessä Länsi-Suomen Osuuspankin kanssa.