Maakunnallinen Vuoden yrittäjä 2019

Leimet Oy

Toimitusjohtaja
Antti
Leino

Yrityksen perustamisvuosi

1964

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Metallirakenteiden ja niiden osien valmistus

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Yrityksen toiminta-ajatus ja tuoteideoiden omaperäisyys: Kapealla erikoistuotesektorilla yritys on löytänyt oman kilpailuetunsa ja -kykynsä. Tarkan erikoistumisen avulla tuote on viety laajasti ulkomaille säilyttäen vahvan tuloskuntonsa.

Yrityksen toiminnan, palvelujen tai tuotteiden jatkuva itsenäinen kehitystyö: Kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Rauman Lapissa. Toiminta on ollut pitkäjänteistä: markkinoita haistellaan tarkasti ja asiakkaan "sydänäänien" kuuntelulla on saavutettu pitkäaikaisia asiakassuhteita. 

Yrityksen viimeisten vuosien aikainen kasvu ja toiminnallinen kehitys: yrityksen liikevaihto on vuosina 2014–2019 kasvanut vuoden 8,2 miljoonasta eurosta 12 miljoonaan euroon.

Yrityksen yhteiskunnallinen merkitys omalla toiminta- ja markkina-alueella: Leimetin kalliokärkien ja paalujatkosten varaan on rakennettu lukuisia infrakohteita, kuten moottoriteitä, rautateitä, siltoja sekä erikokoisia rakennuksia, kuten logistiikkakeskuksia ja kauppakeskuksia.

Yrityksen toiminnallinen ja taloudellinen uudistumiskyky myös kansainvälisessä kilpailussa: Yrityksen tuotannosta peräti 85 prosenttia menee vientiin (Ruotsi, Norja, Iso-Britannia, Espanja, Puola, Yhdysvallat, Meksiko, Kolumbia, Chile, Argentina, Australia ja Venäjä).