Vertia Oy
Maakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä 2021

Vertia Oy

Toimitusjohtaja, Perustaja, Omistaja
Topi
Jokinen
Perustaja, Omistaja
Heikki
Jussila

Yrityksen perustamisvuosi

2011

Yritysmuoto

Osakeyhtiö

Toimiala

Muu muualla luokittelematon erikoistunut rakennustoiminta

Kotisivut

Aluejärjestö / paikallisyhdistys

Vuoden 2021 palkinnon voitti 25.5.2021 rakentamiseen ja laadunvarmistus- ja kartoituspalveluihin erikoistuneet yrittäjät Topi Jokinen ja Heikki Jussila. He perustivat yrityksen yhdessä yrittäjä Miska Jylhän kanssa vuonna 2011. 

Vertia Oy

  • Laadunvarmistus- ja kartoituspalvelut rakennusliikkeille, talotehtaille ja yksityisille rakentajille. Tehtävänä parantaa rakentamisen laatua.
  • Toimipisteet Helsingissä ja Turussa. Palvelee koko Suomessa yhteistyökumppanien kautta.
  • Yrityksen henkilömäärä: 28
  • Liikevaihto 2,5 M€ ja tulos 273 t€ (07/2020)
  • Financial Timesin 1000 Euroopan nopeiten kasvaneiden yritysten listalla vuonna 2021
  • Perustettu 2011, täyttää 10 vuotta toukokuussa
  • Omistajina perustajat Topi Jokinen, Heikki Jussila, Miska Jylhä sekä henkilöstö- ja advisoryosakkaat
  • Lisätietoa yrityksestä: www.vertia.fi

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2021 -valinnasta vastasi raati, johon kuuluivat tänä vuonna Timo-Pekka Uotila (Haaga-Helia Startup School), Aino Papinniemi (Helsingin Yrittäjien nuoret yrittäjät HYNY), Kim Qvick (Helsingin Uutiset), Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät) ja Valdar Liive (NewCo Helsinki).

Tuomaristo valitsi Vertia Oy:n voittajaksi monien ansioituneiden yritysten keskeltä siksi, että yritys on tuonut perinteiselle rakennusalalla uudenlaisen tavan toimia. Yrityksessä on raadin mukaan myös kansainvälisen tason potentiaalia ja jatkuvan kasvun edellytykset. Vaikka yrityksessä toimitaan itseohjautuvasti, yrittäjien esimerkki näkyy koko työyhteisön toiminnassa vastuun kantamisena ja yrittäjämäisenä toimintana. Yritys toimii myös hyvänä esimerkkinä koko rakennusalalle.

– Vertian itseohjautuva toimintakulttuuri kertoo vastuullisuudesta, luottamuksesta ja yhteisöllisyydestä. Tällainen toimintamalli auttaa kantamaan myös paremmin muutosten ja haastavien aikojen yli, raatia johtanut Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

– Vertia Oy:n toiminnasta huokuu se, että yritys haluaa aidosti kehittää parempaa työelämää ja ravistella perinteistä toimialaa, Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen kiteyttää.