Maakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä 2020

Darkglass Electronics Oy

Vuoden 2020 palkinnon voitti 24.4.2020 musiikkialan laitteisiin ja ohjelmistoihin erikoistunut yrittäjä Douglas Castro. Hän perusti vuonna Darkglass Electronics Oy -yrityksensä vuonna 2014 ja toisen yrityksensä Neural DSP Technologies Oy:n vuonna 2017.

Darkglass Electronics Oy

  • Valmistaa bassovahvistimia ja -kaappeja sekä bassopedaaleja
  • Yrityksen tuotteita myydään yli 40 maassa, asiakkaita mm. Foo Fighters, Faith No More, Jamiroquai ja Paramore
  • Työllistää yli 20 henkilöä (2020)
  • Lisätietoa: www.darkglass.com

Neural DSP Technologies Oy

  • Äänisuunnitteluun ja siihen liittyviin laitteisiin keskittynyt kasvuyritys
  • Työllistää yli 35 henkilöä (2020)
  • Lisätietoja: www.neuraldsp.com

Vuoden 2020 helsinkiläinen nuori yrittäjä -valinnasta vastasi raati, johon kuului Mikko Järvinen (Haaga-Helia Startup School), Harri Kolehmainen (Helsingin Yrittäjien nuoret yrittäjät HYNY), Oscari Mikkola (Helsingin Uutiset), Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät), Henri Halmelahti (Lamia Oy, Vuoden 2019 helsinkiläinen nuori yrittäjä) ja Eveliina Heinonen (NewCo Helsinki).

Tuomaristoon teki vaikutuksen se, että yrityksen perustaja on kilpailulla alalla kehittänyt kansainvälisesti menestyneitä tuotteita. Tuotteita hyödyntävät niin maailmanluokan ammattimuusikot kuin kuluttajat. Yrityksen ainutlaatuisen tarinan lisäksi omavaraisesti saavutettu kasvu sekä vahva työllistäminen saivat kiitosta.

– Darkglass Electronics Oy:n tarina on hieno esimerkki siitä, kuinka Suomessa yrityksensä perustanut kansainvälinen osaaja on pystynyt kehittämänsä tuotteen avulla erottautumaan toimialallaan ja luomaan kasvua sekä työllistämään useita ihmisiä, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

Vuonna 2017 sai alkunsa Castron toinen yritys Neural DSP Technologies Oy. Kummankin yrityksen pääpaikka on Helsinki, mutta toiminta on vahvasti kansainvälistä.