Maakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä 2017

Puhdas Ilo Oy

Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovuttivat Alueellisen Nuori Yrittäjä palkinnon yrittäjä Suvi Toivolalle (34)(Puhdas Ilo Oy) lauantaina 2.12. Valtimolla pidetyssä Pohjois-Karjalan Yrittäjien maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa. 

Vuoden nuori yrittäjä Suvi Toivola halusi löytää työn, joka olisi merkityksellisempi hä-nelle itselleen ja jossa hän saisi olla enemmän ihmisten parissa. 

- Mietin pitkään alaa, jolle ryhtyisin yrittäjäksi ja jossa olisi kasvupotentiaalia. Minulla on ollut voimakas yrittäjämäinen asenne jo pienestä pitäen. Mieheni ehdotti siivous-alanyritystä, vaikka en ole koskaan ollut missään siihen liittyvässä työssä. Olin kuullut siivousalan yrityksistä paljon negatiivista palautetta. Halusin tehdä siihen muutoksen perustamalla yrityksen, jossa työt tehdään hyvin ja asiakaspalvelu on kiitettävää valot-taa Suvi yrityksen perustamisen vaiheita.

Hän suoritti näyttötutkintona kotityöpalveluiden ammattitutkinnon ja ensimmäisenä yrittäjäkuukautena osallistui Eeva-Leena Lappalaisen koulutukseen. 

- Eeva-Leenalta eli nykyiseltä yhtiökumppaniltani, sain kultaisimmat vinkit ja avun yrittäjänä toimimiseen. Olen aina pitänyt siivoamisesta ja siisteydestä, mutta koto-na siivoaminen ja ammattilaisen tekemä siivous ovat kaksi aivan eri asiaa. Ammatti-laisella on täysin erilaiset välineet, aineet ja menetelmät.

Puolen vuoden jälkeen Suvi palkkasi kaksi ensimmäistä työntekijää ja asiakaskanta kasvoi nopeasti. Vakaalla tahdilla on tullut henkilökuntaa lisää. 

- Suurin kasvupolkuni on ollut yksin mopinvarresta ilman osaamista ja kokemusta suuren yrityksen yrittäjäksi. Nyt työni painottuu lähinnä myyntiin, markkinointiin ja johtamiseen. 

Eeva-Leena tuli mukaan 2015 ja rohkea naiskaksikko osti kaksi siivousalan yritystä. Vuoden 2016 alussa he yhdistivät kaikki neljä yritystä ja nyt henkilökuntaan kuuluu yli 30 ihmistä.